Monday, 1 June 2015

Kentang

“kentang ko bagi berapa kat awek tu?”

“6.5”

“pergh! Banyak gila”

“asal? Ko bagi berapa plak?

“aku bagi 5”

“ko kena tengok part tu pastu ko tengok part tu pulak. Ha! Nampak tak, yang tu menunjukkan bla bla bla. Kalau ko pk balik, bla bla bla kn bla bla bla. Tu pasal aku bagi 6.5”

“ye tak ye gak”

Begitulah perbincangan menilai seseorang perempuan dalam bahasa baiknya, atau lebih tepat lagi scan. So, kentang dinobatkan sebagai president dalam menilai perempuan ni, yang lainnya timbalan president, setiausaha, MT, AJK dan ahli-ahli. Pertubuhan ni disertai oleh budak-budak batch kentang je. Yang junior semua anggap kentang ni sekadar pahlawan DotA sahaja. Wahaha. Pandai tak kentang sorok identiti jahat kentang?

Mulanya kentang tak nak share takot nanti ade yang cakap kentang ni gila sex la apela, hakikatnya kentang bukanlah begitu, cuma dah kentang ni president, ape nak dikata. Wahaha.

Perhatian: Post ini telah ditapis dua kali. Tahap pertama tahap kentang melihat, ni kalau kentang tulis konfem cakap kentang ni super gila sex. Wahaha. So, kentang tapisla jadi tahap mengajar teknik scan badan perempuan, tapi takut pulak dah macam kentang ajar orang benda tak elok. So, kentang tapis lagi ke tahap mengajar cara untuk elakkan badan di scan. So, ape yang kentang tulis ni basic yang sudah diminimumkan kadar kelucahannya.

Tahap scan ni tahap orientasi ahli je. Situasinya anda berjalan dibelakang seorang perempuan berbaju kurung dan bertudung, anda bergerak memang laju daripadanya dan setelah anda memintas beliau maka selesaila anda menjamah badannya melalui pandangan. So, ni pompuan berbaju kurung dan bertudung, kalau tak pakai baju kurung memang lagi senangla makanya. Wahaha.

Step 1: Tengok dari fizikal luaran. Maksud kentang tinggi dia pastu saiz. Boleh nampakkn? Rasa pass then boleh pergi ke next step.

Step 2: kentang biasa memulakan dengan tengok bahagian tangan dia atau lebih detail bahagian pelakang tapak tangan. Ni adalah appetizer, atau pun pembuka selera. Wahaha. Evil gila kan? Bahagian ni adalah bahagian kita pilih calon mangsa cuci mata coz setiap orang selera berbeza. So bahagian ni untuk tengok jenis kulit. Ada yang suka kulit putih, sawa matang or hitam manis dan etc. Sambil tu bolehla tengok kadar kemulusan kulit, licin or tak dan etc. Kalau lulus boleh ke next step.

Step 3: Tengok kaki dia, so kalau tak pakai stoking memang bestla nak teruskan niat. Kali ni tengok kulit kaki pulak, dari tumit ke buku lali dan ke permukaan kaki tu. Ni adalah penting untuk tengok kemulusan kulit. Tengok sama tak colour/kemulusan dengan tangan. Kalau sama then ini pembersih dan bukan jenis topeng topeng. Nak tengok kuku skali pun takpe, kalau kemas ni menandakan badan perempuan ni bebas kudis dan sebagainya. Note: kalau dapat tengok atas buku lali sikit coz terselak ke ape lagi perfect sebab dapat actual colour dan kemulusan beliau.

Step 4: Cuba intai-intai sket mesti nampak sket kuli pipi. Just nak check colour/kemulusan kulit.

Step 5: Sekarang determine lebar pinggul dia. Biasanya dalam keadaan berjalan akan menampakkan lebar kat situ tambah pula kalau yang kain licin or nipis dengan saiz baju kurung standard.

Step 6: Lepas dapat lebar pinggul korang focus kat pinggang pulak. Sebab biasanya untuk baju kurung standard bila perempuan tu melangkah, baju tu akan renyuk sikit melekati badan dan boleh nampak bentuk dan saiz pinggang. Kat situ jugak korang akan nampak thickness bontot perempuan itu. Wahaha.

Step 7: Tengok lengan bahagian atas or dekat dengan ketiak tu. Cuba korang tengok diameter dia. So, korang boleh agak yang berapa berisi lengan dia. Lengan jugak boleh menggambarkan macamne berisinya bahagian badan perempuan tu atau kepadatan atau ketightan or kesedapan serta kegebuan badan perempuan tu untuk bahagian pinggang dank e atas.

Step 8: Pastu korang pun melangkah potong dia sambil tu dari tepi korang tengok peha dia. Bila perempuan melangkah, kaki yang melangkah tu akan menampakkan bentuk peha. Kat situ korang boleh tahu betapa gebunya peha mereka.

Step 9: Lepas tengok peha tu naik ke atas sikit tengok bonjolan dada. Tengok shape dia.

Step 10: Sambil tu korang berpaling tengok muka perempuan tu untuk nilai markah kecantikan muka. Berdasarkan bentuk-bentuk sebelum ni, korang gabungkan maka dapat dah picture bentuk badan perempuan.

Step 11: Mewarnakan badan perempuan tu. So, kaler paling hujung adalah tone yang paling gelap. So, belakang tapak tangan, dan permukaan kaki tu korang bayangkan warna makin ke peha or ke lengan makin cerah dan makin mulus. Sampai kat centre terdapat dua kawasan tu tempat paling gebu dan mulus. Wahaha. Manakala warna muka pulak lebih kurang dengan leher. So, korang completekan.

Step 12: Bagi markah. Wahaha.

Note: Kalau perempuan pakai high heel memudahkan scanning coz high heel ni akan bagi punggung perempuan lebih tonggek dan dada lebih kehadapan. Wahaha.

Note 2: Anda pernah dengar tak sinaran rezeki? Sinaran rezeki ni salu muncul pada pagi hari atau petang hari. Seorang gadis berbaju kurung jarang berdiri dibelakang sinaran matahari. Maka sinar-sinar ini mendatangi kaum lelaki dengan rezeki. wahaha. So, before pakai baju kurung tu sila berdiri dibelakang sinaran matahari yang memancar dan suruh seorang muhrim tengok, nampak tak rezeki tu. wahaha. kalau nampak rezeki better salin baju lain. Dan kepada kaum laki kalau nampak rezeki ni sila jangan kelip mata baru barakah. Wahaha.

Cara mengatasi

Sila pakai stoking or kasut. Konfem takle nak scan coz tak dapat tone warna.

Pakai tudung labuh untuk tutup bahagian yang boleh discan contohnya bahagian lengan yang atas dan dada.

Pakai baju yang labuh dan lebar sedikit untuk tutup bahagian pinggul dan pinggang dari discan.

Pakai baju berwarna gelap. Bila colour gelap ni susah nak estimate saiz serta tutup sedikit bentuk. Warna cerah ni bagi bentuk nampak jelas dan bagi nampak makin berisi. Wahaha. Best tu.

Dalam pengalaman kentang ade seorang awek ni memang kentang tak boleh scan walaupun pakaian dia boleh discan. Bukan ape, tak sanggup, tak taw kenapa. Bila tengok beliau mesti tengok muka je. Kalau berada di belakang beliau mesti tengok kat tempat lain. Yang dapat kentang tengok ialah wajahnya putih melepak, licin dan gebu je. Beliau ni orang yang tak pernah kapel, jaga solat, taat perintah ibu bapa, salu ke masjid. Ketahuilah, kadang-kadang bila kita baik maka Allah akan lindungi kita dari sebarang anasir-anasir yang tak baik.

Hopefully korang takla marah-marah kentang, bukan ape, just share knowledge je kenapa perlu tutup aurat ala-ala ustazah. Kalau taknak badan kena jamah, kenala tutup ye. Sekian dari kentang.

No comments:

Post a Comment