Monday, 10 August 2015

Exam

EXAM!!GoOd LucK😊




""Hmm.. exam tadi aku rasa failed je, dia minta lain , aku bagi
lain" Dia tunduk.
Kawan pegang tangan dia dan senyum.
" Nak dengar satu cerita tak?"
Dia angguk.
"Dulu kan, ada seorang student ni, exam, lepas keluar dari
hall, mestilah kita cek balik jawapan kat buku atau bincang-
bincang kan. Dia terdengar kawan dia bincang, dan jawapan
antara kawan-kawan dia tu sama, tapi berlainan dari dia,
Kalau kita, confirm cuak kan?
Then kawan dia tanya, kenapa tak bincang sama? Nak tahu
tak apa jawapan dia?"
"What?"
"Dia jawab , dia tak nak cek sebab dia takut pergantungan dia
kepada Allah berkurang.Pergh kan jawapan dia? "
"Meaning?"
"Rasa entah kita punya kekuatan macam tu atau tak? Lepas
tu dia solat hajat banyak-banyak, dia doa gila-gila, dan tahu
tak dia dapat highest mark untuk paper tu" Senyum.
Kadang kita terlalu yakin kita akan berjaya dalam sesuatu hal,
tapi kita lupa atas semua tu ada Dia, yang menentukan
segala sesuatu. Even kita jadi zombie library pun, mata jadi
panda sekalipun, andai Allah tak izin lagi kita dapat benda tu,
maka tak akan dapat lah.
Dah usaha, serah pada Dia..
All the best semua utk final exam "
Sahabat,letakkan keyakinan kamu sepenuhnya pada Allah. Percayalah. Bila kita letakkan keyakinan kita sepenuhnya pada Allah kita akan tenang dn gembira terima apa jua keputusan,apa jua yg terjadi. Kerana Allah tahu apa yg terbaik untuk kita dn Allah takkan pernah biar kita dalam kekecewaan. Allahu Rabbi.....

No comments:

Post a Comment