Monday, 3 February 2014

10 gambar

Di bawah adalah 10 gambar peristiwa yang akan membuatkan hati anda tersentuh dan terharu apabila melihatnya:


Gambar tangan Kanak-kanak yang Kelaparan dalam Misi Kemanusiaan.Pakar bedah jantung selepas berjaya melakukan pemindahan jantung 23 jam lamanya. Pembantunya sedang tidur di penjuru bilik.


Ayah dan Anak ( 1949 vs 2009 ).


Diego Frazao Torquato Berusia 12 Tahun dari Brazil , Bermain Biola di ketika majlis pengkebumian gurunya. Sebelum ini Gurunya Telah Membantunya Keluar dari Kemiskinan dan Kekerasan Melalui Muzik .


Orang Kristian Melindungi umat Muslim Yang Sedang Solat di Tengah – tengah Kebangkitan rakyat di Kaherah , Tahun 2011 di Mesir.


Seorang pemuda yang mengetahui adiknya telah dibunuh.


Hhaing Yu 29 tahun , mengesat wajahnya ketika hujan lebat sambil mengenang rumahnya yang hancur berhampiran ibu negara Myanmar Yangon ( Rangoon ) . Pada bulan Mei 2008 , Difahamkan ribut Nargis melanda Myanmar selatan , mennyebabkan berjuta-juta kehilangan tempat tinggal dan lebih daripada 100,000 nyawa telah melayang.


Terri Gurrola kelihatan sebak bertemu dengan anak perempuannya setelah bertugas di Iraq selama 7 bulan.


Seorang anak menarik ayahnya yang sedang mabukKesetiaan pada tuannya- Seekor anjing ” Leao ” duduk selama dua hari berturut – turut di kubur tuannya yang telah meninggal dunia dalam kejadian tanah runtuh di Rio de Janiero pada 2011

No comments:

Post a Comment