Wednesday, 21 August 2013

sebarkanبِســمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْم
اللهم اِنا نَجْعَلُك فى نُحُورِ أعداءِنَا و نَعُوذُ بِك مِن شُرُورِهِم, اللهم بَدِّدْ شَمْلَهُم 
و فَرِّقْ جَمْعَهم و شَتِّتْ كَلِمَتَهم و زَلْزِلْ أَقْدَامَهم و سَلِّطْ عليهم كَلْبًا مِن كِلَابِك
يا قهَّار , يا جبَّار , يا مُنْتَقِم , يا الله , يا الله , يا الله
اللهم يا مُنْزِلَ الكتاب و يا مُجْرِىَ السَحاب و يا هَازِمَ الأحزاب  

اِهزِم الكفار من وَلَّا هُم , وانصُرْنا عليهم يا رب العالمين


Basyar dan tenteranya kian menggila namun dunia tetap membisu.

Hari ini, 21-08-2013- Tentera rejim Syria telah sekali lagi melakukan pembunuhan beramai-ramai menggunakan senjata kimia termasuk bom kimia dan toksik yang dipercayai mengandungi gas Sarin di kawasan luar bandar Damsyik. Antara kampung yang terlibat adalah Al-Ghouta (Timur dan Barat) termasuk Ein-Tarma, Zamalka, Seqba, Kafr-Batna, Douma, Hamouriyi, Erbeen dan Al Marj.

Kebanyakan mangsa adalah terdiri daripada kanak-kanak dan wanita. Gambar-gambar ini adalah sebahagian daripada ratusan kanak-kanak yang telah mangsa kekejaman Basyar Assad hari ini. Keluarga mereka berusaha menyelamatkan kanak-kanak ini dengan memandikan mereka menggunakan air 7-Up.

Amat mengejutkan (sebenarnya tidak mengejutkan langsung!), kerana ketika ini Pemeriksa Senjata Kimia PBB sedang berada di Damsyik (atas jemputan Basyar) untuk memastikan kebenaran penggunaan senjata kimia oleh rejim Syria.

MARAHLAH! MARAHLAH! MARAHLAH dengan apa yang berlaku di sana sekarang. Marahlah dengan apa yang telah Basyar laknatullah lakukan kepada adik-adik dan anak-anak kita di sana sekarang. Mereka yang dizalimi, dihina dan dibunuh ini adalah cucu-cicit Khalid Al-Walid. Lalu MARAHLAH! Sekiranya kita masih punya secebis perasaan simpati.

No comments:

Post a Comment